Expositie 'Appel versus Eyck'

Appel en tijdgenoten versus Eyck en streekgenoten

Overzichtstentoonstelling in Valkenburg van 10 juli tot en met 1 Augustus 2010
In het Oude Postkantoor aan de Lindenlaan in Valkenburg aan de Geul is van 10 juli tot en met 1 augustus een overzichtstentoonstelling van de Hollandse en Limburgse kunstenaars te zien. Bezoekers kunnen genieten van werk van Karel Appel, Lucebert, Eugene Brands, Charles Eyck, Lei Molin en Marcel van Hoef. Bovendien worden sculpturen getoond van Marc Truijen, Han van Wetering en Fons Schobbers.
Zaterdag 10 juli is de feestelijke opening. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 1 augustus. Tijdens de tentoonstelling zal zelden vertoond werk te zien zijn uit privé collecties. Een deel van het getoonde werk zal ook te koop zijn.
Activiteiten
Gedurende de tentoonstelling zijn er verschillende activiteiten en bijeenkomsten.
Er worden rondleidingen georganiseerd voor bezoekers. Er worden speciale bijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers, schilderworkshops voor kinderen en op de zondagen ontbijtjes met streekgerechten. De tentoonstelling is gedurende alle dagen van 13.00-19.00 voor publiek gratis.
Organisatie
De organisatie ligt in handen van Axel Lemmens ARTIK Projecten. Speciaal voor de tentoonstelling zijn Dirk den Hartog, Galerie Mia Joosten en Sabine Hammerstein Hammerstein Collection als curator aangesteld.