Arti10 Den Haag

Galerie Mia Joosten, Galerie voor klassieke moderne en hedendaagse kunst organiseert exposities op bijzondere locaties door heel Nederland en neemt deel aan diverse kunstbeurzen. Dit jaar neemt de galerie voor het eerst deel aan Arti Den Haag. De geëxposeerde kunstenaars zijn o.a.: Richard lee Barton, Marcel van Hoef en Marc Truijen. Het werk van Richard Lee Barton (1951) is heel spontaan maar toch doorleefd. Men ontdekt er iedere keer weer andere facetten in en het is tijdloos. Het werk van leren kennen is een soort ontdekkingsreis. Laag over laag, zoals een huis met goede fundering, worden de werken opgebouwd. Dit kost soms jaren. Het resultaat is dan meestal een schilderij met een grote uitdrukkingskracht. One picture is worth a thousand words. De positieve kracht van het werk is niet in woorden te vangen maar dat moet je zien en beleven.
Qua stroming heeft Richard Lee Barton door de loop van de jaren een ontwikkeling doorgemaakt van het Impressionisme naar het Abstract Expressionisme.
De schilderijen van Marcel van Hoef (1967) verbeelden het ervaren van tijd. Van Hoef schildert bezielde plekken, raadselachtig en stil. De alledaagse leefomgeving wordt uitgelicht als ware het een decor. Werk van de schilder is opgenomen in de collectie van het Scheringa museum voor Realisme en het Stedelijk museum Roermond. De beeldhouwer Marc Tuijen (1961) creëert zijn eigen spanningwereld . Sculpturen van mens-en natuurvromen die een verhaal hebben. Daarbij brengt hij het mysterie om ons heen terug tot het primitieve. Hij wil verwonderen. Vanuit een drang om het mysterie om ons heen te bevatten, krijgen zijn sculpturen een verhaal, daarbij laat hij zich inspireren door oorspronkelijke volkeren. Hij wil ontwapenen en tegelijkertijd de fantasie prikkelen. Door het spanningsveld tussen geluksgevoel, humor en mysterie gaan zijn beelden een eigen leven leiden...

www.artidenhaag.nl
1362676750-toegangskaart arti10.pdf