Expositie Paterskerk Weert

Galerie Mia Joosten organiseert van 13 t/m 25 maart een expositie met zes hedendaagse kunstenaars in de Paterskerk, Biest 43 in Weert. Er worden ruim 30 schilderijen van Pieter Lemmens, Marcel van Hoef, Richard Lee Barton, Judith Dubois en Udo Braehler tentoongesteld. Ook worden sculpturen van Marc Truijen geëxposeerd. De Paterskerk is iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Tevens opent, de galerie op locatie, ook op woensdag en donderdag van 19.00 tot 22.00 uur haar deuren. Vier van de zes kunstenaars komen uit Limburg.

Vier jaar nadat Pieter Lemmens (1965) door middel van een grote posteractie zijn imaginaire solo-expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam aankondigde worden nu ironisch maatschappijkritische werken van deze ongrijpbare kunstenaar tentoongesteld. De indrukwekkende doeken van Lemmens bestaan grotendeels uit geschreven tekst. Met zijn teksten reflecteert de kunstenaar op de plaats die ideologie, geloof, politiek, kunst en economie in de samenleving innemen. De materialiteit van het doek, de verf en epoxy, geven Lemmens’ werk een onverwachte maar overdonderende esthetische kwaliteit.

De schilderijen van Marcel van Hoef (1967) tonen het stedelijke landschap realistisch, raadselachtig en stil. Met zelfgemaakte eitempera schildert hij in talrijke en dunne lagen zijn voorstellingen.  De Limburger haalt zijn inspiratie uit steden zoals Hongkong en Berlijn. Steden die continu aan verandering onderhevig zijn. Het werk van Van Hoef is opgenomen in gerenommeerde kunstcollecties waaronder de collectie van het Scheringa museum voor Realisme en het Stedelijk museum Roermond.

Richard Lee Barton (1952) geboren in Amerika won al op zijn 17e de State Prize of Drawing. Sinds 20 jaar woont hij in Nederland. Barton’s werk is in belangrijke privé en bedrijfscollecties opgenomen, waaronder de collecties van Bill Clinton en de collectie van het Centre Pompidou in Parijs. Zijn schilderijen kenmerken zich in abstracte rijke composities variërend van bloemen, landschappen en figuren. Barton werkt soms jaren aan een schilderij. Laag voor laag wordt zijn werk opgebouwd waardoor de voorstelling bijzonder krachtig is.