Expositie Paterskerk Weert

Expositie Galerie Mia Joosten Paterskerk te Weert, 19 t/m 28 maart 2009
Op zaterdag 21 maart vindt de opening plaats van een uiterst veelzijdige expositie in de Paterskerk in Weert. De expositie is georganiseerd door Galerie Mia Joosten en zal van 19 t/m 28 maart te bewonderen zijn. Op deze expositie zullen een 45-tal schilderijen en beelden van diverse hedendaagse kunstenaars geëxposeerd worden.
Oprichtster van de Mia Joosten Galerie is mevrouw Mia Marie Helena Josphina Joosten (1922 - 2006).
Een Weertse van oorsprong die deze galerie vanuit Amsterdam tot een succes heeft gemaakt. Zo was ze een van de pioniers in met name de moderne kunst en heeft ze van begin af aan deel deelgenomen aan de Tefaf te Maastricht en tal van andere bekende kunstbeurzen zoals de pAn, de Kunstrai (tegenwoordig Art Amsterdam) en De Realistenbeurs.
Kort voor haar overlijden is de galerie overgedragen aan Dirk den Hartog (1967). Vanaf het moment dat zijn (Weerter) grootmoeder en kunstverzamelaar, mevrouw Bertie Weegels (1915 – 2002) hem in contact bracht met Mia Joosten heeft Dirk zich volledig voor de Galerie ingezet. Zo heeft hij sinds 2000 voor de galerie diverse exposities georganiseerd en heeft hij op diverse kunstbeurzen gestaan.
Vanaf 19 maart zal hij voor de eerste keer een expositie in Weert organiseren met zowel nationale als internationale kunstenaars.
De komende expositie in de Weerter Paterskerk laat recente kunstwerken zien van de jonge van origine Maastrichtse kunstenares Judith Dubois en gerenommeerde kunstenaars zoals, Richard Lee Barton, Ravage en Ellie Hahn. Tevens wordt er werk van Keith Haring en Andy Warhol geëxposeerd.
www.paterskerk.nl