Expositie Eugène Brands

Expositie 'Eugène Brands en zijn tijdgenoten'.
Van zondag 20 september t/m zondag 4 oktober 2009 organiseert Galerie Mia Joosten een bijzondere expositie in de Paterskerk te Weert, namelijk Eugène Brands en zijn tijdgenoten. Op deze expositie zullen een 30-tal originele werken van Eugène Brands, Karel Appel, Constant, Lucebert en Asger Jorn worden geëxposeerd en tevens te koop zijn. Allen kunstenaars (met uitzondering van Lucebert) die aangesloten waren bij de kunsthistorische CoBrA groep (1948 – 1951).
De kunstenaars uit deze periode brachten een vernieuwing van de ontwikkeling van de moderne kunst teweeg in het naoorlogse saaie en conservatieve Nederland. Nu ruim 60 jaar later is de CoBrA groep een van de meest gewaardeerde naoorlogse kunstbewegingen.
Tijdens de expositie zal er uniek werk van Constant uit de beginperiode van CoBrA geëxposeerd worden, namelijk een gouache uit 1948. Daarnaast zal er een zeer bijzonder schilderij van Asgor Jorn, een van de Deense oprichters van de CoBrA beweging, uit 1942 tentoongesteld worden. Tevens zullen er een aantal unieke en niet eerder vertoonde werken van Eugène Brands uit de jaren 50 en 60 worden geëxposeerd.
Galerie Mia Joosten is een pionier in moderne kunst en heeft veelvuldig deelgenomen aan de Tefaf te Maastricht en tal van andere bekende kunstbeurzen zoals de pAn en de Kunstrai (tegenwoordig Art Amsterdam). Daarbij heeft de Galerie eerder diverse exposities met CoBrA kunstenaars georganiseerd, zoals in Amsterdam en in New York.
www.paterskerk.nl