Carmen Navarro Puig

Carmen Navarro Puig is afgestudeerd architect (Universiteit van Sevilla) en audiovisueel beeldend kunstenaar (Gerrit Rietveld Academie) en woont sinds 2004 in Amsterdam.
 
Ze werkt aan een breed scala aan visuele disciplines die balanceren op de grens tussen kunst en design. Haar projecten als zowel architect als kunstenaar – van fotografie tot video, korte films, site-specifieke installaties, animatie, 3D-objecten, illustraties, grafisch ontwerp en games – kenmerken zich door een samenvloeisel van conceptuele ideeën.
 
‘Schilderen betekent voor mij een proces van naar binnen keren en de geest tot zwijgen brengen. Het is een daad van ruimte creëren waarin ik kan luisteren, leren, betrokken kan zijn, experimenteren en vertrouwd kan raken met mijn eigen dagelijkse ervaringen.’
 
Als kunstenaar zoekt Navarro Puig naar tijdloosheid en verandering ineen. Het idee is om een ​​constante én veranderende architectuur te creëren. Met elementen die misschien niet altijd blijven bestaan, maar die we ons kunnen herinneren... of vergeten: gedachten aan een moment, obsessies, een geur, een geluid, alles dat ons leven kan verstoren zonder dat we het ons realiseren.
 
Haar werk is onder meer tentoongesteld in Hermitage Amsterdam en Eye Filmmuseum te Amsterdam.