Daphne Du Barry

Daphné Du Barry is geboren in Arnhem. Na de middelbare school ging ze talen studeren aan de Universiteit van Munchen en de Mc Gill University of Montreal (Canada). Vervolgens studeerde ze moderne literatuur aan de Sorbonne in Parijs. Toen ze 24 was begon ze een studie muziek en klassieke zang aan het Conservatoire International de Musique in Parijs, waarna ze in Frankrijk aan een korte zang carrière begon.
In Spanje was ze enige tijd model en ontmoette de kunstenaar Salvador Dali. Ze poseerde voor de surrealistische kunstenaar en leerde via hem haar echtgenoot, Graaf Jean Claude Du Barry, kennen, een Franse kunstcriticus. Haar echtgenoot introduceerde haar in de kunstwereld.

Ze begon met een studie tekenen aan de school van de Hongaarse meester Akos Szabo in Parijs en volgde vervolgens in Florence een workshop bij Marcello Tommasi, een van de grote meesters van de figuratieve beeldhouwkunst. De Griekse beeldhouwers uit de oudheid zijn het grote voorbeeld voor Du Barry. Net als zij gebruikt ze ook het liefst atletische modellen. "Met mijn beelden probeer ik de hoogste graad van schoonheid te bereiken. Dikke modellen zal ik niet snel vragen."
Daphné Du Barry exposeerde vervolgens met haar bronzen beelden in o.a. New York, Washington, Honolulu en Barcelona en op de Tefaf Maastricht bij Galerie Mia Joosten.. Haar werk is bekend vanwege de levensechtheid in zowel vorm als omvang.
Daarnaast heeft zij de afgelopen decennia talloze monumentale opdrachten verworven in Europa, Azië en Amerika. In ons land heeft zij enkele beelden vervaardigd: Koningin Beatrix, vrolijk en losjes op een fiets op de Veluwse Posbank en een saluerende Pim Fortuyn met zijn beroemde ‘at your service’-gebaar, een opdracht van de vriendengroep van de vermoorde politicus.
In het buitenland heeft ze inmiddels grote opdrachten gehad. In Monaco , heeft ze – na hun dood - beelden gemaakt van prins Rainier en zijn echtgenoot Grace Kelly. Prins Albert heeft zelf voor haar geposeerd. In Nederland had ze in 2010 haar tweede grote tentoonstelling in de Eusebiuskerk in Arnhem.